Vanliga biverkningar av melanotan

Melanotan, om ni inte visste det, är ett ämne som gör att man enklare blir brun. Det stimulerar tillverkningen av ett hormon i kroppen som ansvarar för hudens pigmentering, och som gör att man blir snyggare, jämnare och enklare brun. Det finns dock ett par vanliga biverkningar, som kanske inte är så allvarliga men som man ändå bör vara medveten om innan man går en melanotankur.

En biverkning är att man mår illa, särskilt i brjan av kuren. Detta går dock att komma runt genom att man tar melanotanet innan läggdags, då märker man inte illamåendet eftersom man sover bort det. Smart, eller hur?

Sedan kan de pigmentfläckar man har också bli mörkare av melanotanet. Till en början kanske det verkar lite konstigt men när melanotanet tar sin verkan och man själv blivit brun ser det inte alls konstigt ut utan naturligt, så det är kanske inte en så stor grej. Det smälter liksom in i huden när man blivit brun.

En annan möjlig biverkning - som kan skrämma många - är att man blir lite mörk under ögonen och får lite blåa läppar. Jag blev livrädd när jag såg det för första gången men det beror på att man har tagit en lite för stor dos, så om man tar melanotan och får denna biverkning är det bara att skära ner lite på dosen och så borde allt försvinna.

Den främsta biverkningen av melanotan är dock den önskade - att man blir jämnt och snyggt brun, att det går snabbt och att brännan håller i sig längre. Dock måste jag säga att de långsiktiga biverkningarna inte utforskats ännu så man vetinte vad som kommer att hända om 10 år, men förmodligen kommer allt vara okej så länge man inte överdoserar och tar för ofta och för mycket!

16 Feb 2014