Byta lås, vad kostar det?

Det finns många skäl till varför man kan behöva byta ett lås. Kanske har du precis köpt ett nytt hus och har ingen aning om hur många nycklar som är i omlopp? Eller ett företag där flera anställda slutat utan att lämna tillbaka sin nyckel. Även lägenheter, och gemensamma ytor i till exempel bostadsrättsföreningar, kan behöva byta lås ibland. Men vad kostar det egentligen? 

Ett hus är ganska enkelt. Du köper ett nytt lås med tillhörande nycklar hos en låssmed eller en järnvaruhandel. Det går på en eller ett par tusenlappar, och det går även att hitta lås för under tusenlappen. Men det blir lite krångligare att byta lås för ett företag, en hyresvärd eller en BRF. Anledningen till att det blir svårare beror på att de har en låsserie (med en huvudnyckel som öppnar samtliga dörrar) vilket blir dyrt. 

Digitala lås blir mer ekonomiskt

Vill man eliminera det här problemet byter man till digitala lås istället. Man slipper nyckelhanteringen, borttappade digitala nycklar kan med ett klick raderas ur systemet och tillträde kan beviljas eller tas bort snabbt till olika områden. 

Men vad kostar ett digitalt låssystem? Det är väldigt individuellt naturligtvis. Det bästa sättet att ta reda på den exakta kostnaden är att be om en offert. var övertydlig med de behov som finns, och be den digitala låssmeden komma och titta på det/ de hus det gäller. Sedan är det bara att börja planera för ett låsbyte som kommer att förändra hela fastigheten. 

29 Apr 2021