Tips för flyttstädning

Har du hittat ny lägenhet och ska flytta? Grattis! Det är alltid kul att flytta till ett nytt hem, så länge man flyttar för att man själv vill. Mindre kul är det att se till att ens gamla hem blir rent och snyggt. Flyttstädning är en av de saker de allra flesta inte gillar alls. Men med våra tips går det som en dans. Eller så hyr du in proffs på flyttstädning i Malmö för att slippa tänka på det alls. 

Gör så här

Börja med att tömma lägenheten från allt. Spara bara städgrejer och låt resten åka iväg till nya bostaden, eller ett förråd om du inte kommer in i din nya lägenhet på ett tag. Börja sedan med det rum som ligger längst in i lägenheten. 

Städa uppifrån och ner och glöm inte att torka ur skåp och garderober. Putsa fönster först och ta sedan taket, väggarna och lister. Avsluta med att sopa eller dammsuga och svabba sedan. Stäng dörren när rummet är klart och gå vidare till nästa rum där du gör likadant. 

Köket och badrummet är de två rum som tar längst tid. Om du får hjälp kan det vara bra att en person tar köket och en tar badrummet och en tar resten. Glöm inte att göra rent plåtarna, städa bakom kyl & frys och dra ut spisen. En plats många glömmer att kolla är under nedersta lådan i köket. Där kan det finnas mycket smått och gott. 

Avsluta flyttstädningen i hallen och se till att ta med allt ut innan du svabbar det sista. 

18 Aug 2022