Välja rätt firma för företagsflytt

När ett helt företag ska flytta eller om delar av kontoren ska byta lokaler så anlitas ofta flyttfirmor som har företagsflytt som en tjänst. Det är inte alla flyttföretag som erbjuder detta då det finns vissa skillnader mot en vanligt flytt för en privatperson. Men utbudet är ändå stort och det kan vara svårt att veta vilket företag man ska välja. Så frågan hänger i luften, vad ska man tänka på för att välja rätt firma för företagsflytt?

Vad behöver du?

Det första man bör fundera över är vilken behov man har. Är det enbart att företaget ska förflytta ett antal lådor och möbler från en punkt till en annan? Eller handlar det om att företaget både ska packa ner allt, förflytta det, packa upp det och till sist genomföra en flyttstädning. Detta är något man bör fundera på innan man börjar leta flyttfirma. Det är annars lätt att dras med i ”billiga paketpriser” och kampanjer. Men risken är då att man betalar för mer än vad man behöver.

Vad ingår? Det finns mängder av olika tjänster som flyttföretagen har. En del ingår alltid vid en företagsflytt medan andra ibland måste köpas till som en tilläggstjänst. Att priset kan variera kraftigt mellan olika företag handlar alltså inte bara om en stor prisskillnad utan kan lika gärna handla om att man erbjuder två helt olika saker. Var noga med att kontrollera vad som ingår i flytten och vilka tjänster man i så fall måste betala extra för. Då blir jämförelsen mer rättvis.

Referenser

Sist men inte minst kan man lyssna på andra som har suttit i samma situation. Att få en rekommendation av en vän eller kollega är något som ska väga väldigt tungt. För det spelar inte någon roll vad flyttföretagen lovar. Det handlar om att kunna hålla det också. Det är detta som referenserna kan intyga att det gör.

 

18 Mar 2014