Vad kännetecknar bra flyttfirmor i Göteborg?

Alla som någon gång flyttat (mer än hemifrån, den flytten kan knappast räknas eftersom man har så pass lite saker och eftersom det är början på ens vuxenliv) vet hur svårt och jobbigt det är. Man har samlat på sig enormt mycket olika saker under tidens gång, den där superfräscha hörnsoffan man fyndade på rean häromåret känns lite mindre kul när man inte ska sitta i den utan bära ner den genom ett trångt trapphus, och sedan får man spela Tetris när man ska lasta in allt i hyrbilen.

Då jag själv bor i Göteborg tänkte jag prata lite om flyttfirmor här - vad kännetecknar de bra flyttfirmorna i Göteborg?

Jag skulle vilja säga att bra pris + lokalkännedom + bra bemötande är det som krävs. När vi flyttade senast blev jag rekommenderad flyttfirman 1000 Flytt AB, en mindre Göteborgsbaserad firma som förutom bra pris hade ett riktigt bra bemötande.

De ingav förtroende redan vid det första telefonsamtalet, flyttgubbara dök också upp i tid och gjorde allt utan att knyssla. Det märktes också att de hade god lokalkännedom, inga problem med att hitta adressen.

Jag tyckte själv att det var mer än värt pengarna att slippa det tunga bärandet av flyttlådor och möbler, att inte behöva oroa sig över om man kommer att få plats med allting, att slippa köra flyttbil (jag har hyrt flyttbil förut - att köra på trånga gator och parkera åbäket är omständigt om man inte är van, och eftersom jag de senaste åren främst kör på helgerna och har en vanlig Golf så är jag inte sådär jättehaj på att köra flyttbilar), att få allt fixat utan att förta sig - jag kommer nog aldrig mer att flytta utan att anlita en flyttfirma, så länge jag inte har akut pengakris i alla fall.

Och till alla er som bor i Göteborg och söker bra flyttfirmor - anlita 1000 Flytt, de var riktigt grymma!

3 Jul 2014