Vad gör en bra kontaktannons?

Hur du skriver en kontaktannons säger mycket om vem du är och vad du vill ha för typ av kontakt du söker. Det är inte alltid så lätt att träffa någon på nätet eller i verkliga livet. Det finns en många saker på vägen som måste övervinnas och många saker att tänka på träffa någon via nätet. Det första man måste tänka på är att om man inte är van vid att uttrycka sig i text bör man bli bekväm med tanken att lära sig det, att kommunicera och förmedla känslor via text är mycket viktigt vid nätdating och kontaktannonser. Texten på din kontaktannons förmedlar det budskap du vill föra fram och stilen på uttrycket är ofta det som avgör ifall du lyckas väcka ett intresse och blir kontaktad. När du kontaktar andra är det otroligt viktigt att vara bekväm med att uttrycka sig i text. Om man inte kan förmedla och uttrycka vad man vill säga via text via en chatt eller liknade funktioner så blir det mycket svårt att få vidare kontakt eller få till en träff eller telefonsamtal. Om man är novis på att uttrycka sig i text eller chatta är det bästa sättet att bara sätta igång och göra sitt bästa, träning och erfarenhet som man får genom att försöka är det det bästa sättet att lära sig.

Hur ser en bra kontaktannons ut Att göra en bra kontaktannons är även det en utmaning, det finns väldigt mycket att tänka på. Det finns ingen typ av superannons som fungerar på alla, människor har olika smak och gillar olika stilar på kontaktannonser. Det finns dock ett par generella tips för att skapa en kontaktannons som håller hög standard och chans till högre svarsfrekvenser. Texten i kontaktannonsen bör helst inte vara för lång, och koncis och bör alltid innehålla minst ett foto. I beskrivningen av sig själv bör man undvika att överdrivet försköna sig själv. Detta märks sällan först för den som läser kontaktannonsen, men det kommer att märkas om en träff blir av. Det kan hända att överdrifter och försköning kan uppfattas som lögner eller ge ett opålitligt intryck. Detta är sällan en bra start. Det bästa är att hålla sig till sanningen men samtidigt att berätta den med glimten i ögat. När du beskriver dig själv är det viktigt att hålla en viss balans, berätta om dina intressen, vad du gillar och vem du är utan att överdriva fokus på vissa saker. Exempelvis överdriv inte beskrivningen av intressen och knappt beskriva andra aspekter.

Bilder på din kontaktsida Bilden eller bilderna i kontaktannonsen är otroligt viktiga, det är ofta bland de första sakerna som en person lägger märke till. Även när det gäller bilden är förskönade bilder eller falska bilder ett stort misstag. Det kan vara frestande att använda en 15 år gammal bild som visar upp en som ung eller snygg, men detta kommer nästan i alla situationer sluta med en mycket pinsam situation när ifall en träff blir av. En falsk bild på en modell eller någon annan snygging är inte ens ett alternativ att överväga. Bilderna bör vara fina bilder som är aktuella och visar hur du ser ut nu. De bästa bilderna att använda är de som förmedlar något om dig själv och dina intressen. Bra exempel på bilder är de som visar när du gör något du gillar eller något som beskriver ett intresse, exempelvis bilder på när du lagar mat, surfar, dansar tango,klättrar i berg för att nämna några exempel. Vidare är det bra att ha med några välkomponerade och fina profilbilder på helkroppen eller ansiktet.

10 Aug 2013