Tjäna pengar med affiliateprogram

Bli affiliate, d.v.s. gå med i ett affiliateprogram, och börja tjäna pengar på internet redan idag. Att sälja andras produkter genom affiliateprogram är faktiskt ett av de allra populäraste sätten att tjäna pengar på nuförtiden.

Vad innebär det då – bli affiliate och gå med i ett affiliateprogram? Det betyder att du använder din blogg eller hemsida till att sälja produkter. För varje försäljning får du provision. Hur stor provision du får varierar, ett av Sveriges allra bäst betalande affiliatenätverk är Scandic Partners som ger 20-25% i provision vid försäljningar. Dessutom har nätverket lättsålda produkter som körkortsfrågor och faktureringsprogram, vilket passar en bred profil av bloggar och hemsidor.

Hur som helst, efter att du gått med i ett affiliateprogram kan du marknadsföra dessa produkter på din hemsida eller blogg. Försök gärna att hitta produkter som kan passa dina läsares intressen. Om du skriver om utbildning kan du t.ex. skriva ett inlägg om högskoleprovet och berätta hur du lyckades bra på provet genom att köpa en övningsbok, och uppmana att andra gör samma sak. För varje försäljning får du pengar.

Om du skriver om fiske och är affiliate åt t.ex. en internetbutik som säljer fiskeredskap kan du kanske skriva om ett fiskespö som du tycker är bra och som du själv har använt för att i slutet av artikeln nämna att butik X just nu har ett specialpris på detta fiskespö. Varje person som klickar sig vidare till affären och köper fiskespöet gör att du får en inkomst.

Det viktigaste är dock att inte överdriva, särskilt om du har en blogg. Om du bara kommer att göra reklam för affiliateprogrammets produkter och strunta i att skriva annat relevant innehåll kommer folk inte att läsa din blogg, så det gäller att göra reklam med måtta. Dock kan du tjäna en fin extrainkomst på att bli affiliate åt ett affiliateprogram, så passa på och utforska möjligheterna redan idag!

18 Jan 2012