Stockholms skärgård

Skärgården utanför Stockholm består av över 30 000 öar och sträcker sig mellan Arholma i norr och Landsort i söder. På sommaren fylls öarna av människor från både Sverige och resten av världen som alla vill njuta av den fantastiska naturen och lugnet som Stockholms skärgård har att erbjuda. Det är inte svårt att ta sig runt i skärgården. För den som inte har egen båt är det lätt att hoppa på någon av alla båtar som går från Strömkajen ut i skärgården. Med egen båt finns det oändligt med möjligheter eftersom skärgården erbjuder en mängd skyddade naturhamnar samt flera fina gästhamnar med bra service.

Runt om i Stockholms skärgård finns trevliga och mysiga vandrarhem för den som har en begränsad budget, men inte vill tälta. Det finns även stugor på flera platser och för den som söker ett bekvämare boende finns också hotell i Stockholms skärgård med all tänkbar service.

Det är också fullt möjligt att bara ta en dagstur från Stockholm ut i skärgården. Antingen bara till Fjäderholmarna för en lunch eller en båttur till Vaxholm eller Grinda som inte heller ligger så långt ut. Ett annat väldigt populärt sätt att uppleva Stockholms skärgård är genom att båtluffa. Det finns speciella båtluffarkort som går att köpa för en överkomlig summa och gör att man kan göra flera stopp i skärgården.

1 Dec 2011