Öka ditt företags synlighet med profilprodukter

MusmattaDet finns ett ganska enkelt sätt att öka ditt företags synlighet på, ett sätt som dock många förbiser i dessa tider där "social media marketing" är det nya svarta, där rådet är att investera i SEO, sociala medier och andra nya marknadsföringskanaler. Självklart är alla dessa kanaler kanske värda att investera i, men det gäller att inte glömma bort även enklare saker - profilprodukter är ett exempel på en väldigt enkel och effektiv marknadsföringskanal, som dessutom inte kräver några allt för stora investeringar, varken penga- eller tidsmässigt.

Profilprodukter är alltså enkla produkter som man trycker sin egen logotyp (eller annan typ av företagshälsning) på. Det kan till exempel röra sig om något så pass simpelt, men ändå genialiskt, som en isskrapa - alla bilförare som får en sådan kommer ta en titt på ditt företags namn och/eller logotyp varje vintermorgon som de skrapar rent vindrutan från is. Det kan handla om musmattor med eget tryck, som är ett alldeles ypperligt sätt att få företag att synas på.

Du kan trycka upp ett större antal och hålla lager, då har du aldrig problem med att hitta en passande smågåva när du ska på kundmöte eller då du helt enkelt vill ge bort något litet till dina anställda. Du kan också passa på och köpa profilprodukter till någon större högtid eller liknande och sedan ge bort som gåva.

Ännu ett - och kanske det huvudsakliga - användningsområde för profilprodukter är just mässor och liknande, där man absolut måste sticka ut. Delar du ut pennor i din monter? Då bör ditt företags logga vara tryckt på dem! Och så vidare, och så vidare... för ett mindre företag som inte har sådana trycksaker på lager så är profilprodukter lösningen, d.v.s. att trycka upp olika typer av promotionmaterial just till själva mässan. Om något sedan blir över så går det ju bra att använda även framöver.

Så nästa gång när någon börjar prata om dyra marknadsföringskanaler - utvärdera dem och fatta ett informerat beslut, men glöm inte bort hur pass stor effekt även de traditionella kanalerna som profilprodukter kan ha!

22 Feb 2014