Hur inreder man en restaurang?

RestauranginredningEn viktig faktor när man inreder en restaurang är givetvis design och form, att det ser trivsamt ut och harmonierar bra med lokalerna samt har en unik och personlig prägel. Men en ännu viktigare faktor är nog hållbarhet eftersom möbler och inredning som används i offentliga lokaler som t.ex. en restaurang eller ett café – måste tåla ett hårt slitage och se hyfsat fräscha ut även efter ett par års nyttjande av många matgäster.

De måste givetvis vara extra robusta så att de håller ihop men även tåla mer allmänt ytslitage och det gäller både stomme som kan vara i trä, metall eller plats men även sittdynor och ryggstöd i tyg, läder eller läderimitation.

De bör ju även vara lätta att dammsuga och rengöra. Det här är en aspekt som många som inreder en restaurang eller motsvarande lokal ofta förbiser. Men möjligheterna till bra städning leder ju också till att miljön blir ren och fräsch och det är extra viktigt i lokaler där man skall inta mat och dryck.

Till underreden och stommar är t.ex. stål både modernt och extra hållbart.

T.ex. så ger pulverlackering en tålig och hållbar yta när man ytbehandlar stål. Ytan blir helt slät och blir därför lätt att rengöra.

Det finns en mängd färdiga restaurangmöbler att köpa och en del kan man köpa tom direkt på nätet.

Men ofta behöver möblerna skräddarsys i storlek och form för att passa lokalerna och inredningsidéer samt framförallt – för att ge en unik och personlig prägel på restaurangens inredning.

Hos AZDesign.se kan man köpa både handplockade restaurangmöbler från de ledande varumärkena, en del möbler av deras egen design och tillverkningsamt framförallt så kan man få hjälp med tillverkning av skräddarsydda möbler – helt enligt de egna ritningarna och önskemålen. Antingen kan man formge sin egen möbel, ta hjälp av en arkitekt eller inredare eller få hjälp av AZDesign. Deras designteam tar då fram en 3D modell av möbeln. Detta gäller stoppmöbler och innefattar då soffor, fåtöljer, fotpallar, sittpuffar, sänggavlar och sängramar. Du kan också få kostnadsfria tygprover hemskickade till påseende. På deras AZDesigns kan du läsa mer om deras skräddarsydda möbler för privatpersoner, arkitekter och företag.

Behöver du sedan också ta hjälp av en professionell inredare som har kunskap och erfarenhet att inreda just offentliga miljöer så kan jag tipsa om Marianne på Inredningsakuten och Pernilla & Agnetha på JR Inredare

20 Feb 2014