Företagspresenter – i valet och kvalet

presentDet är svårt att handla presenter till ens närmaste - egentligen är det bara ens egna barn som det är jämförelsevis enkelt att handla presenter åt, då de oftast vet vad de vill ha och är inte blyga när det kommer till att låta sina önskemål komma till kännedom, men när det gäller den övriga närmaste familjen är det mycket svårare. Kommer mamma verkligen uppskatta och förstå den nya digitalkameran du köpt? Kommer din bror glädjas åt gymkortet eller ta det som en förolämpning?

Ännu svårare är det att handla presenter till ett helt företag, även om företaget är relativt litet. Till exempel till julen vill många företag gärna ge bort något som inte är helt opersonligt, som inte är något tråkigt, men som samtidigt måste vara tillräckligt ”neutralt” (d.v.s. uppskattas av så många som möjligt utan att förolämpa någon av mottagarna). Att handla företagspresenter till jul är alltså oerhört svårt, speciellt då man som inköpare eller chef sällan har sådär jättemycket tid över till att shoppa julgåvor.

Numera underlättar dock internet. Det finns nämligen hemsidor som specialiserar sig på företagspresenter, till exempel till högtider som julen. På ett och samma ställer finner du gåvor som passar in perfekt – alla presenter är anpassade för att dels ge ett tillräckligt stort urval, dels vara icke stötande, dels vara av den typen som många gillar.

Företagspresenterna kan fås i olika omfattning och priskategorier. Du kan hitta chokladaskar, saker för hemmet, teknikprylar, väskor, spel... och allt detta utan att behöva lämna kontoret. Beställningen lägger du också in online. Du kan alltså försörja hela ditt företag med härliga presenter utan att behöva lämna kontoret – nog för att man behöver komma loss från kontoret då och då, men att shoppa gåvor är knappast det bästa sättet att använda din arbetstid på. Så var smart – och handla dina företagspresenter på nätet istället!

24 Sep 2013