Drömmar om Alperna

SkidbackeAlperna - skidåkarens mekka

Vår vinter är så lång, så mörk och många gånger så väldigt tung. Det finns olika sätt att fly från den, och ett av de allra bästa sätten är att åka på en alpresa. Alperna är vintertrötta snöälskares mekka - en plats där vintern alltid är ljus och vacker.

Har man bara åkt skidor hemma i Sverige, i våra vackra fjäll och i Åre, så är det kanske svårt att föreställa sig Alperna. Åre duger absolut, men har ändå svårt att jämföra sig med de flesta skidorterna i Alperna. Alperna är högre, ljusare och soligare - här garanteras man suverän skidåkning.

Mer än skidåkning i Alperna

Oavsett om man åker skidor eller snowboard så vill man ofta kombinera sin passion med trevliga sociala tillställningar. I Alperna är after skin nästan lika omtalad som de gnistrande skidbackarna och vissa orter är givetvis populärare än andra. Åker man till Alperna med fest i åtanke så är följande skidorter väl värda att satsa på:

  • St. Anton
  • Bad Gastein
  • Verbier
  • Chamonix

Planera alpresan väl

För att få ut mesta möjliga av sin alpresa så bör man ta sig lite tid för planering innan avresa. Man bör kolla upp vilka platser som passar bäst för ens personliga önskemål eftersom vissa orter är bättre anpassade för barnfamiljer och andra för partysugna ungdomar.

Det är också mycket roligare att åka på skidresor till Alperna om man har schyssta kläder och utrustning man trivs med. Det finns mängder av skidkläder och utrustning i kanonskick som man kan handla på andrahandsmarknaden. Det går såklart också bra att hyra utrustning på plats i Alperna vilket kanske är att föredra om man är ny på konceptet.

8 Jan 2014